Hoi! Ik ben Melissa van Dort- van Look

Hoi! Ik ben Melissa, ervaringsdeskundige en coach. Ik woon samen met Mike, dochtertje Jackie, onze 2 honden en 3 konijnen in Almere-Haven. 

Even terug in de tijd: 
Ik heb zelf een pittige tijd op school gehad. In mijn vroege basisschooltijd werd ik al gepest. In groep 5 bleef ik zitten, daardoor werd ik de oudste van de klas. Mijn laatste jaren op de basisschool waren wel leuk. Op de middelbare school was het helaas weer raak. Pesten was voor mij een groot probleem.  Ondanks dat er veel mensen in mijn omgeving steun boden en probeerde de pesterijen te stoppen loste dat niks op. Wat ik indertijd miste is iemand die mij op de juiste manier zelfvertrouwen gaf en mijn vaardigheden liet ontdekken om alles het hoofd te bieden.

Na mijn middelbare school examen ben ik begonnen met MBO Pedagogisch medewerker niveau 4. Ik heb verschillende stages gelopen en mijn eindstage was bij Crèche De Kleine Roos. Ik mocht daar na mijn diploma ook blijven werken. Inmiddels werk ik daar al bijna 8 jaar en heb ik veel geleerd van en met de kinderen.

Naast mijn werk op De Kleine Roos werkte ik voor Stichting Welzijn Diemen. Ik werkte voor het project OKIDO. Als OKIDO leidster werd ik ingezet op alle peuterspeelzalen in de gemeente Diemen. Ik was verantwoordelijk voor de persoonlijke en deskundige begeleiding van kinderen met ADHD, PDD-NOS, autisme, driftbuien en onzekere kinderen. Dit heb ik 5 jaar gedaan tot er helaas door bezuinigingen geen ruimte meer was voor het OKIDO project in Diemen.    
 
Tevens ben ik vrijwilliger bij Humanitas geweest en heb ik een hele leuke tijd gehad met een jongetje van 7 jaar met autisme. Na onze tijd samen kon hij beter zijn emoties beschrijven en daardoor ging het communiceren met zijn schoolgenootjes, ouders en zusje een heel stuk beter.  

Het is altijd blijven kriebelen om kinderen te helpen mede ook door mijn eigen ervaringen met gepest worden en een laag zelfbeeld. Ik leerde Mike kennen en hij gaf mij het duwtje in mijn rug om verder te gaan. Ik heb de HBO opleiding Kindercoach en autisme (ASS) coach gedaan en dan nu echt mijn droom vak gevonden!  


Hallo! Ik ben Mike van Dort

Hallo, Ik ben Mike, ervaringsdeskundige en coach. Woonachtig in Almere met Melissa en onze dochter Jackie. Ik heb de diploma's HBO Kindercoach en HBO coaching bij ADHD en ADD.

Om te bereiken wat ik nu bereikt heb heeft mijn leven een ander pad gevolgd dan die van mijn vrouw. Het komt door haar dat ik mijn passie voor het coachen en helpen van kinderen heb ontdekt. 

Zelf heb ik ADHD waardoor ik de stempel 'moeilijk opvoedbaar' heb gekregen. De ADHD resulteerde in een moeilijke omgang met leeftijdsgenoten, ouderen en medeleerlingen op school wat op haar beurt resulteerde in fysieke en mentale pesterijen. Door het gebrek aan begrip uit mijn omgeving en het mij niet kundig maken van bepaalde sociale vaardigheden bleven bepaalde ontwikkelingen in mijn schooltijd achter. Door het niet goed kunnen verwerken van alle prikkels en emoties ontstond agressief gedrag, wat op haar beurt weer voor andere problemen heeft gezorgd. Door dit alles was het een moeilijke jeugd. 

Na verschillende persoonlijke vaardigheid cursussen waarbij je jezelf leert kennen ben ik helemaal daar waar ik wil zijn; innerlijke rust. 

Qua professie ben ik wel altijd gedreven geweest om met mensen te werken en door de jaren heen heb ik verschillende banen als adviseur gehad waarbij ik de klant op afspraak bij hen thuis bezocht.  

Ik ben een mensgericht persoon en heb het helpen van mensen altijd al in me gehad. 
Nadat ik Melissa ontmoette en in aanraking kwam met de kinderopvang merkte ik dat het mij veel positiefs deed. Ik heb verschillende dagen meegelopen op het kinderdagverblijf en besloot mij door het fijne contact met kinderen aan te melden als vrijwilliger bij Humanitas. Ik werd gekoppeld aan een jongen van 9 met ADHD die veel problemen ervaarde en zich agressief gedroeg. Met hem had ik een geweldige tijd en al snel waren we vier handen op één buik. Vanuit verschillende kanten kreeg ik complimenten over de stappen die we hebben gezet.
Daardoor besloot ik een carrière switch te maken en begon ik aan de opleiding HBO Kindercoach en HBO Coaching bij ADHD en ADD. 

Met grote trots kan ik nu vertellen dat ik kindercoach ben waarbij ik kinderen die het moeilijk hebben help hun weg weer te vinden. Op verschillende vlakken ben ik ervaringsdeskundige waardoor ik mij heel goed kan verplaatsen in een kind en zijn of haar problemen.

Het had mijn leven een stuk makkelijk gemaakt als ik eerder de hulp had gekregen die nodig had. Wat ik erg fijn vind is dat ik nu iemand ben die ik zelf vroeger heb moeten missen. Gelukkig is het nooit te laat om het roer om te gooien, maar hoe eerder hoe beter!