Hoi! Ik ben Melissa van Dort- van Look

Hoi! Ik ben Melissa, ervaringsdeskundige en coach. Ik woon samen met Mike, dochtertje Jackie en onze 2 honden in Almere-Haven. 

Even terug in de tijd: 
Ik heb zelf een pittige tijd op school gehad. In mijn vroege basisschooltijd werd ik al gepest. In groep 5 bleef ik zitten, daardoor werd ik de oudste van de klas. Mijn laatste jaren op de basisschool waren wel leuk. Op de middelbare school was het helaas weer raak. Pesten was voor mij een groot probleem.  Ondanks dat er veel mensen in mijn omgeving steun boden en probeerde de pesterijen te stoppen loste dat niks op. Wat ik indertijd miste is iemand die mij op de juiste manier zelfvertrouwen gaf en mijn vaardigheden liet ontdekken om alles het hoofd te bieden.

Na mijn middelbare school examen ben ik begonnen met MBO Pedagogisch medewerker niveau 4. Ik heb verschillende stages gelopen en mijn eindstage was bij Crèche De Kleine Roos. Ik mocht daar na mijn diploma ook blijven werken. Inmiddels werk ik daar al bijna 8 jaar en heb ik veel geleerd van en met de kinderen.

Naast mijn werk op De Kleine Roos werkte ik voor Stichting Welzijn Diemen. Ik werkte voor het project OKIDO. Als OKIDO leidster werd ik ingezet op alle peuterspeelzalen in de gemeente Diemen. Ik was verantwoordelijk voor de persoonlijke en deskundige begeleiding van kinderen met ADHD, PDD-NOS, autisme, driftbuien en onzekere kinderen. Dit heb ik 5 jaar gedaan tot er helaas door bezuinigingen geen ruimte meer was voor het OKIDO project in Diemen.    
 
Tevens ben ik vrijwilliger bij Humanitas geweest en heb ik een hele leuke tijd gehad met een jongetje van 7 jaar met autisme. Na onze tijd samen kon hij beter zijn emoties beschrijven en daardoor ging het communiceren met zijn schoolgenootjes, ouders en zusje een heel stuk beter.  

Het is altijd blijven kriebelen om kinderen te helpen mede ook door mijn eigen ervaringen met gepest worden en een laag zelfbeeld. Ik leerde Mike kennen en hij gaf mij het duwtje in mijn rug om verder te gaan. Ik heb de HBO opleiding Kindercoach en autisme (ASS) coach gedaan en dan nu echt mijn droom vak gevonden!